Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Upplysning i det 21:Ă„rhundradet" by Christer Sturmark ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Upplysning i det 21:Ă„rhundradet

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Upplysning i det 21:Ă„rhundradet
  • Author : Christer Sturmark
  • Release Date : January 28, 2015
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 11789 KB

Description

Detta Ă€r en bok för att alla som intresserar sig för frĂ„gor om sanning och lögn, om sjĂ€len, vetenskap, hokuspokus och meningen med livet ska fĂ„ del av nĂ„gra verktyg för att stĂ€rka förmĂ„gan att genomskĂ„da bluff, vidskepelse och orimliga pĂ„stĂ„enden. MĂ„nga frĂ„gestĂ€llningar konkretiseras genom exempel och tanke­experiment.
Upplysning i det 21:a Ärhundradet tar sig ocksÄ an ett stort antal av vÄr tids besvÀrligaste och samtidigt politiskt kÀnsliga frÄgor: Grundtesen Àr att vÀrlden behöver ÄteruppvÀcka upplysningstraditionens ideal med tilltro till förnuftet, en sekulÀr etik och politik och ett förkastande av religiösa dogmer.
Christer Sturmark uttrycker en stark tro pÄ mÀnniskan, samtidigt som han gÄr hÄrt Ät samtidens intellektuella tankelÀttja och alla dem som gillar att halka fram till slutsatser. Han vill ÄteruppvÀcka upplysningstraditionens vÀrden och ideal sÄ att mÀnniskan kan trÀda ut ur sin sjÀlvförvÄllade omyndighet.
Boken Àr en vidareutveckling av temat i författarens förra bok Tro och vetande 2.0. Boken har ocksÄ en fortsÀttning pÄ författarens webbsida www.sturmark.se.


Free PDF Download "Upplysning i det 21:Ă„rhundradet" Online ePub Kindle